Precivia: hét hulpmiddel bij intravitreale injecties

Intravitreale injecties zijn de meest uitgevoerde behandelingen binnen de oogheelkunde. En: deze behandeling komt steeds vaker voor nu het toepassingsgebied is uitgebreid. Zo werd deze ingreep vroeger alleen toegepast bij de behandeling van de leeftijdsgebonden maculadegeneratie, tegenwoordig ook bij de behandeling van diabetische retinopathie en vaatafsluitingen.

Spannende ingreep

Voor de oogarts/PA mag het dan gaan om een routine-ingreep, voor de patiënt blijft het toch een spannende en vooral vervelende behandeling om te ondergaan. Niemand krijgt tenslotte graag een naald in het oog, en zeker niet iedere drie maanden!

Het fijne van de Precivia is dat door het drukgevoel op het oog de pijnsensatie voor de patiënt afneemt en dus patiëntvriendelijker is. Het apparaatje zorgt met een vaste afstand van 3,5 millimeter tot de limbus en een gefixeerde hoek van 28˚ voor een gecontroleerde en vooral veilige injectie.

Nieuwe generatie: nog veiliger 

Het huidige model bestond alweer tien jaar en werd wereldwijd al meer dan twee miljoen keer gebruikt. Inmiddels is er een groter aanbod van medicijnen waarbij er van verschillende naalden gebruikt wordt gemaakt. Dit vroeg om een upgrade van het ‘oude’ model. Reden voor fabrikant FCI om, in samenwerking met Dr. Arnaldo Goncalves, de eerste generatie door te ontwikkelen. 

Het resultaat: de nieuwe Precivia. Deze nieuwste generatie is helderder van kunststof, waardoor positionering nog makkelijker is doordat je het oog beter ziet. Alles met het oog op veiligheid. De Precivia is verder verkrijgbaar in twee varianten: versie P (Lucentis en Eylea)  en versie I (Avastin).

Voor elke naald een Precivia

Eind vierde kwartaal of uiterlijk eerste kwartaal 2022 komt er nog een aanpassing voor de P-variant. Dit is nodig omdat er binnen de oogheelkunde meer en meer gebruik wordt gemaakt van een zero-residual-naald, om zo weinig mogelijk product te verspillen. Dit heeft echter nog even tijd nodig gezien alle huidige keuringseisen en certificaten om te voldoen aan de nieuwe MDR.

Begin volgend jaar is er dan voor elke soort naald een bijpassende Precivia te vinden! Precivia is steriel verpakt en los te verkrijgen, of in een disposable custom tray die we naar uw wensen kunnen samenstellen.