Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel

Iedere dag kijk ik op een bewuste manier naar onze tuin. Daarin hebben wij veel aandacht besteed aan het leven en welzijn van alles dat in onze omgeving leeft. Zo hebben wij twee compostvaten, een takkenril en drie moestuinbakken. Ook hebben wij er voor gekozen om zo min mogelijk stenen in de tuin te hebben, hemelwater op te vangen en, voor zover mogelijk, de boel gewoon lekker de boel te laten… Met een reden! Het behoud van de natuur.

Een duurzame benadering is vaak heel zinvol en tamelijk gemakkelijk te realiseren door in veel situaties simpelweg de juiste keuzes te maken.

Wij van Synga Medical zijn ons hier absoluut van bewust. Duurzaamheid en groen zijn vandaag de dag hot issues en vormen nog net géén trend in ons dagelijks bestaan. Aangezien wij zelf niet produceren of verwerken kunnen wij zelf wellicht niet direct een verschil in maken. Wèl kunnen wij bijdragen aan verandering, door kritisch te zijn in de keuze van onze vertegenwoordigingen en zelf proactief te blijven meedenken met de door onze klanten gemaakte keuzes.

Graag noem ik enkele voorbeelden.

Op dit moment staat de mogelijkheid om chirurgische instrumenten te kunnen recyclen weliswaar nog op een laag pitje. Bij onze hofleveranciers van disposable instrumenten kiezen wij voor instrumenten welke uit één materiaal zijn vervaardigd. Wanneer instrumenten uit één materiaal zijn vervaardigd maakt dit het makkelijker mogelijk om te kunnen inzamelen voor verwerking. Het vervaardigen van instrumenten uit volledig metaal biedt overigens meerdere voordelen. Het gewicht is veelal aangenamer, de kwaliteit hoogstaand en de ‘handling’ door de arts betrouwbaarder.

Wanneer wij worden benadert voor onze custom-packs, dan werken wij nauw samen met het OK-personeel. Door de samenstelling van A tot Z te begeleiden dragen wij bij aan een pack dat bij uw eisen past en zoveel mogelijk is afgestemd op de behoeftes. Door deze werkwijze zijn wij er op gefocust om verspilling tot het minimum te beperken. Wij zetten graag in op een compacter pakket met minder verbruiksmaterialen en, daar uit voortvloeiend, minder afval.

De conclusie die wij kunnen trekken is dat wij niet mogen vergeten dat de grootste stappen moeten worden genomen aan zowel de kant van de producent als van de afvalverwerker. Maar in onze zoektocht naar een toegankelijke manier van recyclen kunnen ook wij, als uw toeleverancier, uw tips en ideeën goed gebruiken. Wees welkom!

Synga Medical belooft duurzaamheid hoog in het vaandel te houden en ontwikkelingen op de voet te volgen. Wij hebben er dan ook al het vertrouwen in dat in de toekomst positieve resultaten zullen worden behaald, betreffende het reduceren, scheiden, en verwerken van deze afvalstroom. Hoe en wanneer? Dat is nog de vraag.