Intra-oculaire lenzen: steeds beter alternatief 

In deze moderne tijden ligt de lat voor ons allemaal erg hoog als het om de kwaliteit van het zien gaat. Zo moeten we de kleinste lettertjes kunnen lezen op onze tablet of mobiel of op verkeersborden… met 130 kilometer per uur… en dat ook nog eens ongeacht de leeftijd.

Natuurlijk: een kunstlens is en blijft een alternatief voor de natuurlijke lens waar we allemaal mee geboren zijn. Maar dat alternatief wordt gelukkig wel steeds beter. Anno 2022 zijn er tal van mogelijkheden om met een kunstlens op alle afstanden goed te kunnen zien. Allemaal met hun eigen voor- en nadelen, die ik zelf vaak omschrijf als de ‘charmes’ van de lens. 

Meting en berekening
Een goede kunstlens begint met een goed voortraject. De beste manier om te zorgen voor een tevreden klant is om de voor- en nadelen van elke lens eerst uitvoerig met hem of haar te bespreken. Alleen op die manier weet de klant wat hij of zij kan verwachten na de operatie. 

Het berekenen van de juiste lenssterkte is de volgende belangrijke stap. De meeste privéklinieken en ziekenhuizen zijn vandaag de dag voorzien van state-of-the-art apparatuur. Ogen worden op allerlei technische aspecten gecontroleerd, gemeten en gescand, om zo de benodigde sterkte van de lens zo nauwkeurig mogelijk te kunnen bepalen. Aan de hand van uitgebreide formules gebruiken we deze meetgegevens vervolgens om de exacte lenssterkte voor de klant te kunnen berekenen. Welke formule of formules we daarbij gebruiken, hangt onder meer af van de gegevens uit dit voortraject. 

Resultaat
Elk traject is kortom anders. Ons team staat klaar om bij elke casus een advies te kunnen geven over het type lens en de bijbehorende calculatie. Ons doel: het eindresultaat voor de klant naadloos laten aansluiten bij de verwachting. En dat gaat een stapje verder dan alleen maar op ‘0’ uit willen komen.

Met onze opleiding tot optometrist en jarenlange praktijkervaring in het meten en berekenen van premium multifocale kunstlenzen, bieden we op die manier echte meerwaarde voor de klant. We leveren niet simpelweg een breed scala aan premiumlenzen, maar begeleiden de klant ook tijdens het hele traject. Zo zorgen wij, samen met de specialisten in de kliniek, voor het allerbeste resultaat voor de klant – zodat die alle kleine lettertjes en verkeersborden weer moeiteloos kan zien.