Alchimia, voor optimale veiligheid

Vaak zijn het de lastige of wat risicovollere oogoperaties waarbij extra intra-oculaire medische hulpmiddelen nodig zijn. Denk aan een capsulorhexis bij een fors cataract zonder goede roodreflex, of het kleuren van het ILM bij achtersegmentchirurgie. Maar denk ook aan intra-oculaire tamponades; om tijdens de operatie de chirurg te assisteren, of om de patiënt na de operatie te voorzien van tijdelijke extra veiligheid en een gegarandeerd resultaat.

Veiligheid voorop

Omdat deze familie intra-oculaire medische hulpmiddelen in de basis een chemische structuur hebben, is veiligheid in gebruik hierbij altijd nét even belangrijker dan het normaal al is; zeker omdat in het verleden wel eens problemen optraden, met blijvend letsel tot gevolg.

Deze hulpmiddelen dienen aan de ene kant zo zuiver mogelijk te zijn. Maar omdat 100 procent zuiverheid een utopie is, is het des te belangrijker om te weten of deze minimale onzuiverheid een gevaar voor de intra-oculaire weefsels kan opleveren.

Uitgebreid assortiment

De Italiaanse fabrikant Alchimia is een van de toonaangevende Europese fabrikanten van medische hulpmiddelen in de oogheelkundige chirurgie. Het bedrijf biedt een zeer uitgebreid assortiment intra-oculaire medische hulpmiddelen voor zowel het voor- als achtersegment. Zo produceren zij gassen in multidose containers, oliën in verschillende viscositeiten en aankleuringen voor voor- en achtersegmentchirurgie.

Het veiligste product verkrijgbaar in de markt

Veiligheid is een belangrijk criterium voor het bedrijf. Zo blijkt uit studies dat Alchimia onder meer de veiligste lijn perfluorcarbons produceert die op dit moment verkrijgbaar is in de markt. Bovendien is Alchimia de enige fabrikant die de resultaten van de cytotoxiciteitstesten vermeldt op de labels van de verpakking.

Als extra hulpmiddel heeft Alchimia op de gasflesjes een schematische weergave van de mengverhoudingen laten drukken. Dat maakt het makkelijker voor de OK-assistent om het juiste mengsel te bereiden.

Interactieve app

Handig voor oogartsen en OK-personeel is ook de nieuwe app van Alchimia, de AlchiAPP! Deze interactieve app (die u kunt downloaden via de appstore van Google) geeft info en nieuws over alle beschikbare producten, videos, highlights én de mogelijkheid om online te overleggen met Alchimia of een collega.

Dankzij deze kennis, ervaring en professionele aanpak van Alchimia kan ik als distributeur 100 procent veiligheid garanderen bij het gebruiken en testen van hun producten.

Meer weten?
Veel academische ziekenhuizen zijn inmiddels al geruime tijd klant bij ons en zijn zeer te spreken over de kwaliteit van onze producten. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!